Broskvový koláč pod sklem
BROSKVOVÝ KOLÁČ POD SKLEM
Ingredience:
- dortový korpus o průměru 23 cm
- 6 lžic meruňkového kompotu
- 4 zralé šťavnaté broskve - oloupané a nakrájené na tenké plátky
- balíček želatiny
- šlehačku a plátky mandlí na ozdobu(nemusí být
Příprava jídla:
1. Želatinu rozpusťte podle návodu na obalu ve vlažné vodě nebo v ovocné šťávě. Potom částí želatiny potřete korpus.
2. Zavařeninu mírně ohřejte v kastrůlku, aby se lépe roztírala, a naneste ji na ztuhlou vrstvičku želatiny. Na ni rozložte plátky broskví, nejlépe v soustředných kruzích. Jde to snadno – a vypadá to skvěle.
3. Broskve přelijte želatinou.
4. Koláč nechte v chladu několik hodin, ale nejlépe přes noc, aby želatina ztuhla. Před podáváním můžete dezert posypat mandlovými
lupínky nebo ozdobit trochou šlehačky.
Zdroj: WWW.APETITONLINE.CZ
Autor: Sellmie
Spolupracovala: Annie